Do sportovní haly Euronics zamíří o víkendu všichni milovníci čokolády. V termínu 20. až 21. ledna 2017 se zde uskuteční první ročník Čokoládového festivalu s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.
Termín: PA 20/01: 14:00 – 18:00, SO 21/01: 10:00 – 18:00, NE 22/01: 10:00 – 17:00
Čokoládový Festival 2017 ve Zlíně pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.
První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 1.000m2 a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:
Výstavu obalů čokolád z celého světa
Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
Prodejní stánky partnerských organizací
Dětský koutek
Vstupné činí 50,- Kč (30,- Kč pro seniory/ 30,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma.
Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Jana Petera, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusů nebo kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano. Chybět nebude ani šéfkuchař Marek Váňa, který předvede ukázku méně obvyklých jídel jako vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem ze suchého ledu. Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí chilli con carne s tmavou čokoládou nebo kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce.
I tento rok budou na Čokoládovém festivale různé workshopy, jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…).
Ve výstavním sále budou ke zhlédnutí obaly čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty a filmové dokumenty.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, ChocoBonte, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Sirupárna, BonBon, Xočo, Melk, Chocothérapia, Felini Chocolates, Čokoládovna Carletti, …
Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, fondán, čokoládové víno, čoko-kebab a další.
První čokoládový festival však nabídne i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.
Kompletní program: (+ degustace zdarma)
Pátek 20/01:
14:20: Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
15:00: ALL STYLE UNIT
15:15: Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
15:45: BEAT UP Zlín
15:50: ALL STYLE UNIT
16:00: Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
16:30: BEAT UP Zlín
16:40: Jiří Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
17:00: ASC Zlín
17:15: Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
21/01:
10:15 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
11:00 : Taneční klub Fortuna Zlín
11:15 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
11:45: Taneční klub Fortuna Zlín
12:00: Honza Peter – Losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusů
12:15: Nelly Řehořova
12:30 : Marek Vana – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow
13:00: Nelly Řehořova
13:15 : Marek Vana – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem ze suchého ledu
13:45 : BEAT UP Zlín
14:00 : Marek Vana – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow
14:30 : ZUŠ Vsetín
14:45 : Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
15:15 : ZUŠ Vsetín
15:30 : Marek Vana – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem ze suchého ledu
16:00 : BEAT UP ZLIN
16.15 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
16:45 : BEAT UP ZLIN
17:00 : Honza Peter – Kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhán, omáčka mole poblano
17:30: BEAT UP ZLIN
Neděli 22/01:
10:05 : BEAT UP Zlín
10:30 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
11:00 : BEAT UP Zlín
11:15 :YAMAHA
11:30 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
12:00 :BEAT UP Zlín
12:30 : Honza Peter – Grilovaná kotleta, pyré z červené řepy a brambor s pečeným česnekem a chilli
13:00 : BEAT UP Zlín
13:30 : Honza Peter – Thajské kari z kuřecího masa s kokosovým mlékem a čokoládou
14:00 : Taneční klub Fortuna Zlín
14:30 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
15:00 : Taneční klub Fortuna Zlín
15:30 : Honza Peter – Losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusů
16:00 : Sportovní klub P+K Zlín
16:15 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
16:45 : Losovaní
Publikováno: 18.1.2017
komentáře: 0