O víkendu 3. a 4. září ožije zlínský zámecký park a zámek velkým food festivalem. Tuto zajímavou přehlídku dobrého jídla a pití pod širým nebem, která má za sebou dva velmi úspěšné ročníky v Olomouci, letos premiérově představí její organizátořu také ve Zlíně. I zde budou mít Zlíňáci možnost ochutnat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů, netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality
Tvářemi zlínského Garden Food Festivalu budou šéfkuchař Zdeněk Pohlreich nebo jeden z nejlepších českých šéfů současnosti Jan Punčochář z pražského Grand Cru Restaurant & Bar. Svoje umění zde předvedou i regionální kuchaři. Na pódiu, kde pořadatelé plánují po oba dva dny celodenní program, se představí třeba papričková ohnivá show, procházka světem whiskey či kávy, porcování velké ryby nebo cooking show s hmyzem.
Ve stáncích mohou návštěvníci ochutnávat vyzrálá hovězí masa, ústřice, speciality ze zvěřiny, šneky, sýry, sushi, lanýže, husí a kachní delikatesy, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren, zmrzliny, různé druhy piv, vín, destilátů, káv a čajů. Příležitost prezentovat se dostane například i zlínská univerzitní menza, jejíž olomoucká „kolegyně“ slavila se svým menu mezi návštěvníky dvou ročníků v Olomouci velký úspěch.
V areálu, který vyroste v zámeckém parku, se bude platit alternativní měnou – grešlemi, kdy 1 grešli budou návštěvníci moci směnit za 25 Kč. Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) budou od 1. července v předprodeji v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zadarmo.
Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, jenž není svázán žádnými hranicemi. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.
Více informací, foto a videa z předchozích ročníků najdete na gardenfoodfestival.cz
Publikováno: 7.7.2016
komentáře: 0